Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A sziklakert megfelelő fekvése, nővényei!

2008.01.12

A sziklakert fekvése:

Nem szabad elhanyagolni a sziklakert fekvését sem. Mert a különböző növények igényeihez kell alkalmazkodnunk. A növények többségénél a napsütés elengedhetetlen ( növekedésükhöz, dús virágzatukhoz, és levélzet megfelelő fejlődéséhez ). Ha nem kap fényt a növény akkor gyengévé válik, és akár elpusztulhat. ( Virágzás elmarad. stb. ) De viszont vannak növények amik ép ezt kedvelik félárnyékos, árnyékos helyet ezért úgy válogatjuk meg a növényeket. A sziklakertet magunknak építjük tehát olyan helyet válaszunk neki ahol jól látható, és legtöbbet tartózkodunk.

 

Növényei:

A növények beültetésénél figyelnünk kell hogy a sziklakert körüli fák mennyi árnyékot biztosítanak, vagy esetleg tűző nap éri a sziklakertet. És figyelnünk kell ha a sziklakert körül fa vagy bokor helyezkedik el azok nem fogják-e károsítani a növényeket. Pl. A diófa levele szinte összes növényt kipusztítja amit betakar a levele. Azt is figyelembe kel vennünk hogy beillik-e a növény a kertbe ( A hátér is meghatározó szempont ).                               Pár sziklakerti növény:

 

 

Kép Aranykankalin: Virágzás III. - IV. Magasság 5cm, Termet 10-15cm, Szaporítás magról, Napos helyet igényel.

                            

                               

                            

 

KépBálványvirág: Virágzás IV. - V. Magasság 15 cm, Termet 30-50cm, Szaporítás magról, dugványról. Igénye: Napos, félárnyékos hely.

 

 

 

 

 

Kép Kerti cipruska: Virágzás VII. - VIII. Magasság 30-60cm, Termet 50-100cm Szaporítás magról, dugványról, Igénye napos helyen.