Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szökőkutak, Vizi motívumok!

2008.01.28

 

A vízben elhelyezett szökőkútnak nem csak díszítő értéke van, hanem nagyon fontos szerepe van a tó életében is!

 

A szökőkút segítségével, a víz levegővel ”érintkezik” így a víz cseppek oxigénnel teli hullnak vissza a vízbe. Nyári meleg időszakban még fontosabb a víz forgatása. ( Oxigén, és a víz forgatása miatt is. )

A szivattyú elé szerelhető szűrők segítségével a víz szennyeződését is szűrhetjük. És végül díszítő értékük sem felejthető el, hisz látványuk és a vissza csobogó víz hangja is megnyugtató lehet!

 

Már a tó tervezésénél érdemes a szivattyú helyének megválasztása, elhelyezése és tartó szerkezetét kialakítani. A szivattyú motorja ne érintkezzen a tó mélyén található ( iszap, sóder ) el mert felszippantja. Kicsit emelkedjen ki abból a rétegből. Az elhelyezés még függhet a körülölte elhelyezkedő növényektől is, mert vannak növények amik nem szeretik a mozgó vizet! A szökőkút méreteire is lényeges hisz egy kisebb méretű tóba nem mutatna jól egy nagyobb méretű ( teljesítményű ) szökőkút. Ezt egy katalógus segítségével megtudjuk választani!  

Kép

Kép

Ne feledjük, hogy a szökőkutak megvilágítására is van mód. A fény színét, intenzitását, helyét processzor szabályozhatja.

Kép